szerda, szeptember 09, 2009

Hétköznapok

Olyan sok mindenről szeretnék írni, de amint leülök ide, Palcsikám tuti kiagyal valamit, vagy jön valaki, hogy ne tudjak írni. Aztán így el is száll az ihletem. Múlt héten megint bebizonyosodott, hogy vannak még jó emberek... :)
Nem tudom, hogy ez a valaki titkolni akarja e a nevét és a jó tettét, ezért nem említem név szerint, bár szívesen tenném.  Nos ő vett a férjével maguknak egy új tv-t, és a régit nekünk adták. Ez egy teljesen modern , szuper 51 cm-s JVC tv, teletext-tel, fejhallgató kimenettel, stb. Nagyon -nagyon örültünk neki!!!!! És itt is szeretnénk megköszönni!  Ez nekünk nagy szó. Sosem tudtuk volna megvenni.
A másik dolog:  Már éppen paráztunk, hogy miből veszünk őszre nagyobb ruhákat Palkómnak, mert mindent kinőtt, amikor több oldalról ,hárman is jelezték, hogy hoznak nekünk a gyermekeikről kinőtt ruhákat és kis cipőket. Nekik is nagyon szépen köszönjük! 

Palkócim egyre elevenebb, okosabb és huncutabb. Sok új szót tanult, szépen eszik már egyedül kanállal, pohárból is iszik, csak a fele a nyakában köt ki :) Nagyon szereti a gyümölcsöt és a főzelékeket, leveseket, bár már koránt sem eszik olyan sokat, mint régen. Bár az irreálisan nagy mennyiség volt  még egy felnőttnek is, amit akkoriban evett :) Ja és a két nagy uzsonna kedvenc a virsli és a tőkehalmáj. Imádja! Na ebből pl. két pár virsli , ill. egy egész tőkehalmáj konzerv az adagja  kenyérrel. Ettől még nekem is ketté áll a fülem, ha ekkora mennyiséget megeszek. :) Na és persze mindennap elmaradhatatlan a túró rudi= Túú :) Amint kinyitom a hűtőt, már  kiabálja is vigyorogva, mint a vadalma:  Túúúú....!!!   :)
Nagyon szeret takarítani. Ha a mosogató szélén hagyom  a konyharuhát vagy a mosogató kendőt, egy szempillantás alatt észrevétlenül "lenyúlja" és már törölget is, De nem csak úgy ám... ! Módszeresen, ahogy kell! Az ajtók kilincs körüli részeit, az ajtó félfát  elérhető  magasságban, a szekrényeket, a tűzhely  üveg ajtaját... :)) Porszívózásnál, amikor arrébb kell mankóznom, addig megtartja a porszívócsövet, és addig porszívózik. De tök rendesen, nem csak úgy téb-láb. Mindíg együtt főzünk. Ha keverem az ételt - miatta egy jó hosszú nyelű főzőkanalat vettünk- azonnal jelzi, hogy ő is keverni akarja. Ha babérlevelet, vagy más darabos fűszert használok, azt ő teszi bele a fazékba. Amikor apácskája hazajön, a nadrágjánál vagy a kezénél fogva odavezeti a tűzhelyhez és köröz a kis kezével, így mutatva, hogy ő főzte az ebédet .  :)   Elképesztő, hogy mindet ért, tud. Bármit mondok, kérek, megcsinálja, odahozza, kiviszi, felemeli,elpakolja a játékot.... na persze a kosárból kiborított kb. kétezer-nyolcszáz-huszonhárom játékból csak néhányat tesz vissza, de nem is gondolom, hogy ekkora totyogós manótól többet kéne várni. 
Na és a kis lelke... ha elérzékenyülök valami miatt és látja, akkor könnybe lábadnak a kicsi szemei . Amikor apácskája dolgozni megy, akkor keservesen pityereg, amikor megjön és meghallja a lépteit vagy a kulcs csörrenését a zárban, felugrik, "ah"...sikít egyet boldogságában és rohan: "Papa,Papa,Papa!!!!"Ha megpusziljuk, megöleljük egymást férjemmel, rögtön közénk bújik és ő is odasímul. Nővérét naponta százszor emlegeti: Káá! = Klarissza (csoda, ha nem tudja még kimondani? )   :)  Na és Ági barátnőmet meg egyenesen imádja! Ágn=Ági  Ha átjönnek, mindíg rajta lóg :) Ezt meg is örökítettem, íme:
Most viszont rohanok, ezer a dolgom, Ágiék jönnek át, mosok, takarítok, sütök egy kis sajtos-tejfölös husikát rizzsel.  Na? Csorog már a nyálatok? :))  Szép napot nektek! 

4 megjegyzés:

hermi67 írta...

Igen,vannak még jó emberek:-). Bár,ha elolvasod a blogomat,biztos mondasz egy cifrát:-D. Te is. Palcsikád édes ügyes okos kisfiú♥Zabagép:-).

Patri-cica írta...

Hát igen...vannak még jó emberek!

:)

Vigyázz magadra és a szuper kismanódra!Palcsika fantasztikus!

Vica írta...

Hát igen vannak még,jó emberek!!!!És Drága Te az elsök között vagy:)Nagyon ügyi Palcsika és gyönyörü:)♥

brü írta...

Tényleg vannak még jó emberek :)Palcsika nagyon ügyes♥